Om oss

Har du ett djur eller funderar du på att skaffa ett sådant? Hundar och katter är de absolut vanligaste sällskapsdjuren i världen och det är primärt dessa fyrbenta individer som vi kommer att skriva om här. Vi som skriver är en brokig skara som har gemensamt i att vi älskar djur och att vi – på olika sätt – också arbetar med sådana. Bland annat som veterinärer, som uppfödare och som ägare av en lantgård. Framförallt så är vi emellertid passionerade älskare av djur och det är den kärleken som fått oss att sjösätta den här sidan.

Vi vill att alla djur ska ha rätten till ett kärleksfullt liv. Detta oavsett vilket djur det handlar om. Tyvärr så ser vi att många hundar och katter inte alls erbjuds den möjligheten. Något som dels kan bero på okunskap från ägaren eller dels om att ägaren i fråga inte alls tänkt igenom sitt ägandeskap. Slarvet kan alltid korrigeras och det hoppas vi kunna bidra med här. Genom tips, genom fakta och genom konkreta råd så vill vi hjälpa dig som läsare att bli en bättre ägare till ditt djur. Den andra frågan är värre.

Varför skaffar man ett djur om man inte har den tid som krävs för att sköta om det? Vi vill på den här sidan även titta närmare på den frågan och kanske hjälpa dig på traven. Funderar du på att skaffa hund så bör du också vara medveten om att du inte gör det för stunden – eller ens för något år framåt i tiden. Du gör det för resten av hundens liv – en tid som, beroende på ras, kan vara 15-20 år framåt.

Kan du göra den uppoffringen? Hur ser det ut för dig i framtiden med arbete, boende, studier och familj? Svåra frågor naturligtvis, men samtidigt så ger dessa även en vink om hur man måste tänka. Den hund – eller katt – som du skaffar kommer att ha högsta prioritet och måste sättas på en piedestal. Du har ingen ångerrätt: beslutet är hugget i sten. Därför måste det också vara genomtänkt.

Vi ska ge dig rätt verktyg att använda i ditt ägarskap och vi ska, baserat på egna erfarenheter, hjälpa dig att undvika fällor längs vägen. Vi vill att ditt djur ska må bra och vi vill att er gemensamma framtid ska präglas av ömsesidig kärlek. Välkommen!