Valpkurs Göteborg – frågor & svar

Har du nyligen skaffat hund och insett att det finns en hel del kvar att lära? Att skaffa hund innebär att man skaffar sig en vän för livet, en kompis som alltid finns där och som alltid ställer upp.

Men, det handlar också om en vän som gör lite som hen vill och som behöver en fast hand för att lära sig skillnaden mellan rätt och fel. Att anmäla sig till en valpkurs i Göteborg ger dig och din hund perfekta nycklar för er framtid tillsammans.

Men, vad får man egentligen lära sig och varför är det så pass viktigt att gå en valpkurs som hundägare? Vi tänkte titta lite närmare på detta genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa. Enligt följande:

Fråga: Varför är en valpkurs i Göteborg viktig?

En valpkurs är viktig av den enkla anledningen att både du som ägare och din hund lär er att kommunicera med varandra. Det har ni nytta av i resten av livet. Hunden förstår vad du menar – och du förstår hur din hund beter sig i olika situationer. Detta skapar en starkare relation där din valp växer upp och blir en lugn, trygg hund – oavsett vilken ras det är.

Fråga: Vad får hunden lära sig vid en valpkurs?

Hunden får lära sig allt från att sitta still, gå fint i koppel och vidare till att hämta saker och lyda uppmaningar av olika slag. Det sociala spelet med andra hundar är också viktigt. Hela tiden sker uppföljning i form av träning i hemmet där ni får olika uppgifter att nöta lite extra på.

Fråga: Vem håller i en valpkurs?

En valpkurs i Göteborg leds alltid av erfarna instruktörer som anpassar övningarna efter din hunds utveckling, lynne och personlighet. Du behöver således inte känna dig dum om din hund inte lyder. Instruktörerna är experter på att hitta rätt sätt att kommunicera. Det som fungerar för en hund kan vara dåligt för en annan.

Fråga: Kan min stora hund gå tillsammans med mindre hundar?

Givetvis. En valpkurs handlar även om att hundar ska lära sig att socialisera och träffa andra hundar och människor. Det är en jätteviktig del i hundens utveckling. Och, även du som ägare behöver lära dig detta. Vem vet, kanske är det under er valpkurs i Göteborg som du hittar din nästa goda vän? Ni har en gemensam nämnare i era hundar, eller hur?